Hős cégek

2015 év végétől lehetőséget adunk arra, hogy ne csak magánszemélyek, de cégek is hősködjenek. A Város Hőse kedvezmény cafeteriába történő beillesztéséről jelenleg is jogászokkal és az illetékes hatósággal egyeztetünk, de vannak más ötleteink is arra, hogyan tudja a vállalat hősjelmezbe öltöztetni a dolgozóit.

Elsőként az Ixenit csapott le a lehetőségre, akik játékos formáját találták ki az adományozásnak: minden hónapban kisorsolnak 12 dolgozót, akik abban a hónapban hősök lettek, ráadásul egy hónapig kedvezményesen látták őket vendégül egy rakás jó helyen.

A cégtől Bernadettet kérdeztük arról, hogyan is váltak hős céggé.

Hogyan jött az ötlet, hogy támogassátok a Város Hőse projektet?

A projektről egy tartalommarketing témájú konferencián hallottunk először, ahol Csaba, a blog írója előadást tartott. A kezdeményezésről is beszélt, mely azonnal felkeltette az érdeklődésünket, az ötlet és az adományozás módja is nagyon szimpatikus volt számunkra. Fontosnak érezzük, hogy lehetőségeinkhez mérten mi is csatlakozzunk hasonló kezdeményezésekhez és támogassuk a jó ügyeket, ez esetben segítsük a rászoruló gyermekeket.

Mit szóltak a kollégáitok ahhoz, hogy a cég csatlakozott a kezdeményezéshez?

Az első hónap végén feltettünk egy szavazást az intranetes felületünkre, ahol megkérdeztük a kollégákat, hogy mit szólnak a csatlakozáshoz. A válaszadók 80%-a azt mondta, hogy örül, hogy a cég támogatja a jó ügyeket, és a Város hőse projekt is szimpatikus számára. 20% szintén úgy nyilatkozott, hogy örül annak, hogy a cég jó ügyek mellé áll, de inkább valami mást támogatna. Szerencsére senki nem gondolta úgy, hogy a cégnek nem kellene jótékonykodnia, s inkább másra kellene fordítania ezeket az összegeket.

Milyen visszajelzés jött a munkatársak felől?

Egy kedves kolléganőnk több helyet is kipróbált a hónap során, pozitív véleménnyel volt az Édesmindegyről és a Zingről. Mivel kutyabarát, ezért szimpatikus volt számára, hogy mindkét helyre bevihette kedvencét. A Zing burgerét csak dícsérni tudta, az Édesmindegyben a Fekete Bárányt mókásnak találta.

Lehetséges, hogy aki kipróbálta, utána szívesen válna folyamatosan hőssé?

Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan kolléga, aki privátban is folytatni fogja a támogatást, szerencsére sok jóérzésű kolléga dolgozik nálunk.


Ügyvezető vagyok, hőssé tenném cégem!